Workshops en activiteiten

Ben je op zoek naar een gezellige creatieve activiteit? 
Studio Spring biedt verschillende inspirerende workshops en activiteiten in een fijne en ongedwongen sfeer. 
Je kunt aanschuiven bij een geplande workshop/activiteit, of met een groepje in overleg zelf een datum plannen. 
Echt, iedereen kan creatief aan de slag!

Gebruik het contactformulier voor meer informatie en aanmelden. Na je aanmelding ontvang je een bevestiging, waarin je wordt verzocht (een deel van) het bedrag van de workshop of activiteit over te schrijven. Het restantbedrag kun je tijdens de workshop contant of via een betaalverzoek betalen. Studio Spring heeft geen pinautomaat.

Voor kinderen

  • Workshop/Kinderpartijtje van ca. 1,5 - 2,5 uur (je eigen schilderij op doek, aquarel,  knuffel, scrunchie, boekje, stempel of dromenvanger maken; een fotolijstje, schatkistje, juwelendoosje, tas of kussensloop pimpen,  etc.), inclusief limonade en iets lekkers. Vanaf 6 jaar.


  • Kunstles op school of naschoolse opvang, aan de hand van een kunstenaar, een stroming, een thema, een techniek, een prentenboek. 


Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over de mogelijkheden, data en prijzen. 

Max. acht kinderen
Bij Studio Spring, Uithoorn of op locatie

Workshop Art Journaling/Mixed Media

In deze workshop ga je zelf aan het werk en kun je experimenteren en spelen met papier, verf, krijt, brushpennen, ecoline, gelli plate, enzovoort... Alle materialen zijn aanwezig! Er is geen voorbeeld wat we na gaan maken, wel is er voldoende inspiratiemateriaal om zelf aan de slag te gaan en je eigen creativiteit te gebruiken.
Start je eigen art journal, maak nieuwe pagina's in een boekje wat je al gestart bent of werk op een canvas doek.

Max. 4 deelnemers. € 39,95 p.p., inclusief instructie, gebruik van alle materialen, koffie/thee, iets lekkers een broodjeslunch.  

P.S. Doek of journal kan ik wel voor je verzorgen, maar zijn niet bij de prijs inbegrepen. 


10.30-15.00 uur
Bij Studio Spring, Uithoorn

Workshop Gelli Plate Printing

Heb je een gelli plate en weet je eigenlijk niet zo goed wat je er mee kunt doen? Ben je toe aan nieuwe inspiratie? Of wil je hem gewoon wel eens uitproberen? In deze workshop leer en oefen je verschillende technieken, waarmee je de mooiste en soms heel verrassende afdrukken maakt. Nieuwe inspiratie doe je zeker weer op!

10.30-13.00 uur,  
Max. 6 deelnemers. € 25 p.p., inclusief gebruik van alle materialen, koffie/thee en iets lekkers.

Bij Studio Spring, Uithoorn, of op locatie. 
Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Ladies Drawing Nights


Samen tekenen: Tijdens de Ladies Drawing Night kun je lekker spelen met kleur, vorm, compositie, contrast en verschillende teken- en schildermaterialen. Natuurlijk kun je ook in een bullet journal of art journal werken. 
Met elkaar ontdekken en uitproberen, elkaar inspireren, van elkaar leren. Samen bezig zijn en je creativiteit (her)ontdekken!
De avonden zijn geschikt voor iedereen, of je nu een beginner of een professionele kunstenaar bent. 
Om voldoende afstand van elkaar te kunnen houden is er ruimte voor vier deelnemers. Als het een mooie zomerse avond wordt, gaan we buiten tekenen en is er onbeperkt plaats. 


Uitgangspunten:
- je neemt je eigen tekenspullen mee
- je bent bereid je spullen te delen (omdat het leuk is om nieuwe materialen uit te proberen!)
- er is koffie, thee, water en iets lekkers
- het is geen les, er is wel een thema (maar daar hoef je je niet bij aan te sluiten)
- er zijn de eerste keer geen kosten aan verbonden. Daarna kost het € 3,50 per keer.

Elke derde donderdag van de maand, van 19.30-21.30 uur
Bij Studio Spring, Uithoorn

Craft Dates

Craft Date Paper

Lekker en gezellig samen rommelen met papier, stempels, verf, ecoline, inkt, stiften, potloden, gelli plate, stencils, washi tape, stickers, brushpennen en wat je zelf misschien nog meeneemt... Maak je een collage, een moodboard, snailmail? Of ga je aan de slag in je eigen journal? Alles kan!
Er zijn geen kosten aan verbonden, wel vraag ik je iets te eten of te drinken mee te nemen als je komt.
Let op: er is plaats voor drie deelnemers.

19.30-21.30 uur
Bij Studio Spring, Uithoorn

Craft Date Borduren

Borduren ouderwets? Echt niet! Op Instagram, Pinterest en DMC.com vindt je volop hippe ideeën en patronen. Of misschien heb je nog iets liggen waarmee je verder wilt?
Tijdens de Craft Date Borduren werk je aan je eigen project, borduren is heel ontspannen en samen borduren is ook nog eens gezellig! (Punchen, haken of breien kan natuurlijk ook)
Deelname is gratis, ik vraag je wel iets lekkers voor bij de thee mee te nemen. 

13.30-16.30 uur
Bij Studio Spring, Uithoorn

Studio Spring organiseert ook Craft Dates Haken/Breien en Naaien. Houd de website en de Facebookpagina in de gaten!

Workshop Junk Journal

Hou je van papier? Plakte jij vroeger ook je schoolagenda helemaal vol? Bewaar je ook graag mooie papiertjes en plaatjes? Dan is een junk journal echt iets voor jou!

Een junk journal is een zelfgemaakt boekje met allerlei soorten 'oud papier'. Denk aan inpakpapier, folders, oude enveloppen, brieven, rekeningen, bladmuziek, stukken krant, behang, etc. In het boekje plak of naai je dan weer bonnetjes, tickets, boodschappenbriefjes, tekeningetjes, mooie plaatjes die je ooit hebt uitgeknipt, enzovoort.


In de workshop maak je een kaft en katernen van papier en/of stof. Er is veel papier beschikbaar, maar neem vooral ook je eigen 'stash' mee! Leuk om elkaar te inspireren en elkaars 'schatten' te zien. Wie weet valt er wel iets te delen of te ruilen? Er is vast nog tijd voor het verder vullen van je journal.

11.00-15.30 uur

Max. 6 deelnemers. € 39,95 p.p., inclusief instructie, gebruik van alle materialen, koffie/thee en iets lekkers en een lekkere broodjeslunch. 

Bij Studio Spring, Uithoorn, of op locatie. 
Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Workshop Travelers Notebook van Leather Paper

Leather Paper is een fantastische papiersoort met eigenschappen van zowel leer als papier. Het is erg sterk, het kan in de wasmachine (tot 40⁰) en je kunt het decoreren met stempels, handlettering, (textiel)verf of applicaties. De toepassingen zijn eindeloos!


In deze workshop maak je je eigen notebookcover van leather paper, en daarbij drie inserts van papier, zodat je na de workshop meteen kunt beginnen met het vullen van je journal.


Max. 4 deelnemers. € 25 p.p., inclusief instructie, gebruik van alle benodigde materialen, koffie/thee en iets lekkers. 


10.00-12.30 uur
14.00-16.30 uur
19.30-22.00 uur

Bij Studio Spring, Uithoorn

Workshop Tony's Etui

Absoluut de lekkerste plaats om je pennen en potloden of je make-up in te bewaren: de Tony’s etui!
In deze workshop maak je van twee chocoladewikkels een etui, inclusief rits en labeltje. De etui is natuurlijk ook te gebruiken voor make up of andere kleine spulletjes, of als cadeaubonzakje voor een echte Tony’s fan.
In de workshop ga je stap voor stap aan de slag. Heb je geen of weinig ervaring op de naaimachine, maar wel wat geduld en vertrouwen? Dan gaat dit je echt lukken! Je ontvangt een uitgebreide werkbeschrijving en alle materialen zijn aanwezig. Kies zelf je favoriete kleuren (en smaken).
Ben je niet zo’n liefhebber van chocola (eh… bestaat dat?), dan kun je de etui natuurlijk ook van een ander favoriet papiertje (tot 80 gr) maken, bijvoorbeeld van een oude brief, een tekening, een geïllustreerde bladzijde uit een favoriet boek of een prachtige foto in een tijdschrift. Ook lege chips- of Twixzakken zijn uitermate geschikt.
De workshop kost € 25,00 per persoon , inclusief alle materialen, een werkbeschrijving, koffie/thee en iets lekkers.
Let op: Neem zelf een naaimachine mee! (Of in elk geval één per tweetal, als je samen komt). 
 
10.30-13.00 uur 
Max. 6 deelnemers. € 25 p.p., inclusief gebruik van alle materialen, koffie/thee en iets lekkers.

Bij Studio Spring, Uithoorn, of op locatie. 
Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.